Osaliste tunnistuste põhjal võib öelda, et lugu algab üsna klassikaliselt: mees tuli töölt koju ja leidis oma naise teisega voodist. Klassikalisele loole annab modernse tooni tõik, et too teine oli ka naine.

Egas midagi, lahutuspaberid anti sisse ja oli aeg ka kahe tütre hooldusküsimus lahendada. Kohtus teatas endine abikaasa, et tema endise naise uus partner on ka naine. Murcia kohtunik Fernando Ferrin kuulas osapooli, vaagis asitõendeid ja argumente ning otsustas siis kindlalt isa kasuks. Miks? “Sest on tõestatud ema lesbilisus.” 

Ema ise eitab homoseksuaalsust, ent sellele vaatamata usub kohtunik meest ja jätab naisele ainukese variandina valida tütarde või partneri vahel.

Kohtuniku pärlid

Kohtuotsuses leidub must valgel kirjas igasuguseid pärle, näiteks: “Homoseksuaalsus kahjustab lapsi, kellel on õigus emale ja isale, mitte kahele emale ja kahele isale. Kõige hinnatumad spetsialistid arvavad seda. Aga selleks pole vaja olla spetsialist, seda ütleb meile terve mõistus.” Või väiteid stiilis “homoseksuaalne atmosfäär kahjustab alaealisi ja suurendab tõenäosust, et ka lapsed seda on”. Isegi nii paikapandavaid tõdesid nagu “on võimatu, et kaks homoseksuaalset lapsevanemat suudavad lapsele anda tervikliku kasvatuse.”

Oma kohtuotsuses paneb kohtunik Fernando Ferrin lisaks konkreetse juhtumi põhjendustele kahtluse alla, kas samasooliste abielude lubamine on üleüldse põhiseadusele vastav, ning kritiseerib “naiste arvukaid valekaebusi”, mis on tema meelest tingitud perevägivalla seadusest.

Uudis lahvatas esmaspäeva pärastlõunal ning juba mõni tund hiljem oli kaebuse esitanud üle 16 eri naisorganisatsiooni, samuti mitmed homoseksuaalsete, lesbide ning transseksuaalide ühingud, et homofoobne kohtunik oma ametist vabastada. Tuleb välja, et sama kohtunik keeldus vaid kuu aega tagasi andmast ühele lesbile lapsehooldusõigust, kuigi tema elukaaslane on lapse bioloogiline ema. Kohtunik Ferrinilt endalt ei saadud toimunu kohta mingisuguseid selgitusi. Juhuslikult oli ta äsja jäänud haiguslehele.

Hispaanias on samasooliste abielu ning ka lapsendamisõigus lubatud juba kaks aastat ning selle aja jooksul on abiellunud juba ligi 3500 paari ning lahutanud vaid 20, mis on sarnane traditsiooniliste abielude ja lahutuste suhtarvule.