London on olümpiamängudeks nii valmis, kui olla saab. Kes just ei saabu Ühendkuningriigi pealinna Heathrow’ õhuvärava kaudu, ei pruugi ehk kohe mõistagi, et olümpia on nii ukse ees. Tõsi, sellest, et tegemist on olümpialinnaga, saab kiirelt aimu kõikjal seintel ja ekraanidel ilutsevatest plakatitest ja reklaamidest. Gatwicki lennujaam, mida kasutab mängude ajal saabumiseks ja lahkumiseks ilmselt ka lõviosa Eesti olümpiakülastajaid, pole vähemalt praegu tavapärasest rahvarohkem, kuid ettevalmistustest annab märku Euroopa Liidu ja Briti kodanike jaoks saabumisalas avatud eraldi passikontrolliruum – kuna Suurbritannia pole Schengeni riik, tuleb siia saabujail endiselt läbi teha passikontroll. Kuid vähemalt ei tule seista pikas ja aeglases sabas koos väljastpoolt euroliitu saabujatega.

Londoni kesklinna Victoria rongijaama jõudes pole võimalik teelt eksida: kuudepikkune töö metroovõrgustiku parandamiseks ja olümpiaeelseks tänapäevastamiseks on kandnud vilja. Kõikjal metroos juhatavad külastajaid roosad olümpiaviidad, ka metrookaartidele on märgitud kõik olümpiapaigad, et võistlustele ruttajad teaksid, mis koridori metroos tõtata ja millist liini kasutada.

Rongid pole inimesi pungil täis ja teekond olümpiaparki sujub viperusteta. Tõsi, kindlasti on oma roll ka sellel, et mängud pole veel avalööki saanud. Juba esmaspäeva õhtul, kui olümpiastaadionil peeti avatseremoonia peaproovi, oli metroo aga lootusetult inimestest umbes ja nii mõnelgi peaproovi külastajal kulus kohale jõudmiseks arvatust mitu korda rohkem aega. Järgmine peaproov toimub juba täna ja korraldajad teevad meeleheitlikult viimaseid ponnistusi, et kõik sujuks tõrgeteta.