Juba kahe nädala eest toimunud esimese valimisvooru järel kuulutasid Sotsiaaldemokraatlik Partei, Tööpartei ja erakond Kord ja Õiglus, et moodustavad valitsuse kolme peale või kaasavad vajaduse korral veel mõne neljandagi parlamenti pääsenud erakonna. Nüüd pärast pühapäevast vooru selgus võitja ja kolmik kinnitas valitsuse loomist.

Parima tulemuse ehk 38 kohta (millele lisandub ilmselt üks sõltumatuna seimi valitu) said sotsiaaldemokraadid eesotsas Algirdas Butkevičiusega, kes pärast kohtumist Tööpartei liidri Viktor Uspaskihhi ja Korra ja Õigluse juhi Rolandas Paksasega kuulutatigi peaministrikandidaadiks. Uspaskihhi partei 29 kohta ja Paksase erakonna 11 kohta annavad kokku 78 saadikut ehk enamuse 141-kohalises seimis. Konservatiivid said 33 kohta ja parlamenti pääsesid veel liberaalid (kümme), Leedu poolakad (kaheksa), Vapruse Tee (seitse) ja talunikud-rohelised (üks).

Uspaskihh jõudis juba kuulutada, et Tööpartei peaks saama valitsuses neli-viis ministrikohta. Kas ta läheb ka ise valitsusse, soovib mõnda konkreetset ministrikohta, läheb seimi või jätkab praeguse europarlamendi saadikuna, seda Uspaskihh täpsustada ei tahtnud.