Põhja-Iirimaal ja ülejäänud Suurbritannias on seadusevastane omada, aretada, anda ära, müüa, vahetada, kinkida või reklaamida keelatud koeratõuge. Koeratõud, kes on Põhja-Iirimaal keelatud, on teatud kui võitluskoerad, kelle tõud on järgmised: bullterjerid, argentiina dogi, brasiilia mastif, jaapani tosa. Keelatud on ka koerad, kes näevad nende moodi välja.

Lennox oli aga segavereline koer ja talle sai saatuslikuks linnaametniku mõõtmise tulemusena tehtud otsus, et tegemist on siiski ohtliku tõuga. Lennoxit süüdistati ettervamatus ja ohtlikus käitumises - pere lükkas need väited ilmselgelt ümber. Konkreetseid tõendeid Lennoxi ohtlikkuse kohta, välja arvatud linnaametnike hinnang ja väited, ei olnud. Ühtegi konkreetset intsidenti, kus koer oleks kedagi rünnanud, ei olnud. Omanike sõnul oli koer ohutu ja sõbralik ning isegi mitteametlik abikoer pere puudega tütrele. Lennox oli treenitud, kiibitud, kastreeritud, paberid korras, kodus korraliku aia sees ja aiast väljas alati rihma otsas.

Belfasti linnavalitsus ütles avalduses, et Lennoxi puhul oli tegemist ühe ettearvamatuma ja ohtlikuma loomaga, kellega ametnikud on kokku puutunud. Kahe aasta jooksul, mil koer oli ametnike valve all, olevat ta ühel hetkel olnud sõbralik ja järgmisel hetkel tahtnud läbi aediku kallale tungida.

Lennoxile paluti halastust, kuid see lükati erinevate astmete kohtutes korduvalt tagasi. Ameerikast pakuti koerale võimalust minna varjupaika, mis on spetsialiseerunud ohtlikku tõugu koerte hoidmisele. 2012 aasta juulis koer hukati

Lennoxi juhtum oli äärmiselt emotsionaalne ning pere tundis, et nende lemmiklooma on diskrimineeritud välimuse põhjal. Linnaametnikud tuginesid oma osustes aga parameetritele, et sellist tüüpi koerad võivad olla inimestele ohtlikud. Erinevate ekspertide hinnangud varieerusid, kuid oli ka neid, kes leidsid, et iga koera juhtumiga peaks tegelema individuaalselt. Kogu juhtumile valas õli tulle ka asjaolu, et tingimused, milles Lennoxit kaheaastase kinnipidamise ajal hoiti, olid halvad. Samuti ei lubatud peret oma koera vaatama ning seda isegi enne magama panemist.

Ohtlike koerte seadus on Suurbritannias palju kriitikat pälvinud, eriti just Lennoxi juhtumi valguses, kuid tänaseni ikkagi jõus. Euroopa Liidus ei ole ühtset keelatud koeratõugude nimekirja koostatud, kuid paljud riigid on need individuaalselt sätestanud.