Laupäeval vahistas Rootsi politsei mehe, keda kahtlustatakse immigrantide tulistamises. Talle esitati kahtlustus ühes mõrvas ja seitsmes mõrvakatses. Kahtlustatav tulistas oma ohvreid selja tagant või sootuks läbi korteri-või autoakende ja pages siis kiiresti.

Rootsi meedia on püüdnud ründaja profiili kokku panna ja naabrite ütlustele tuginedes on praeguseks teada, et 38-aastane mees elas oma Malmö kesklinnakorteris üksinda ja ei käinud tööl, kuigi on varem omanud väikest ettevõtet. Viimasel ajal elatus ta ilmselt kas abirahadest või haigushüvitistest.

Naabrite sõnutsi oli ta alati väga abivalmis ja pakkus end majas erinevaid töid tegema – näiteks trepikoja seinu värvima. Iseloomult oli ta vaikne ja pahandusi temaga kunagi polnud. Tal ei käinud naabrite teada ka külalisi ning samuti ei tundunud tal olevat lähedasi.

Tõsi, tagantjäreletarkusena leiab vähemalt üks naabritest, et ründajana vahistatud mees oli veidi „imelik“. Svenska Dagbladetiga rääkinud majanaaber märkis, et kuigi ta olevat alati arvanud, et nüüd vahistatud mees oli veidi veider, ei osanud ta öelda, mis teda täpselt naabri olekus häiris. Majanaaber möönis, et arvatav ründaja ei ole kunagi välja näidanud vägivaldsust ega vastumeelt immigrantide suhtes.

Vahistatu isa, kes elab USA-s, ütles Expressenile, et poeg on alati olnud vaikne ja endassetõmbunud inimene, kes on "läbi elu võidelnud oma Aspergeri sündroomi laadsete sümptomitega". Isa sõnutsi pole pojal päris Aspergeri sündroomi siiski diagnoositud ja alati inimestega suhtlemist peljanud poeg on ise püüdnud end aidata Aspergeri sündroomi kohta lugedes. Isa kirjeldust mööda on poeg väga intelligentne ja musikaalne inimene.

Soome-Rootsi päritolu mehe nimele on registreeritud kaks relva, kuid politsei pole veel kinnitanud, kas emb-kumb neist on sama relv, millega immigrante tulistati. Mees on ühe Malmö laskmisklubi liige.

Psühholoogiaprofessor Sven Å. Christiansoni sõnul on ajakirjanduse nopete põhjal koostatud profiil osaliselt tüüpiline, kuid lõplikke järeldusi selle põhjal teha ei saa. „Jah, muidugi on see profiil üsna selline, nagu sageli näeme sarikurjategijate puhul, kuid samas on see profiil selline, mis vastab väga erinevatele inimestele,“ märkis ta. „See, et keegi on üksi ja ilma tööta on sama nagu öelda, et keegi on 180 cm pikk ja normaalse kehaehitusega,“ tõi ta võrdluse.