Pururikka Fahdi rikkusest said osa ka kõik Marbella elanikud. Ükskõik, kas oldi juveeli-, kondiitri- või mobiiltelefonipoe omanik või seisti enne monarhi tulekut nädalaid järjekorras, et tema teenistuses töökoht saada. Tung teenijateks ja jooksupoisteks oli suur, sest kuningas maksis oma hispaania alamatele palka 150 eurot ehk 2350 Eesti krooni päevas.

Kuus miljonit eurot päevas

Arusaamatuks jääb ainult, milleks vajas Saudi kuningakoda ka hispaanlasi enda juurde tööle, kui Fahdi eskordi moodustasid juba niigi ligi 3000 inimest? Igatahes sai saudide kuninga käigust kasu ligi 16 000 Marbella elanikku ja kaudselt ka kogu riik, sest oma nädalase külaskäigu jooksul kulutas Saudi Araabia seltskond Hispaanias kuus miljonit eurot päevas.

Turisminduse ja kaubandusega tegelevad inimesed meenutavad härdalt kuningas Fahdi aegu. Hotellides olid broneeritud parimad (loe: kallimad) sviidid, kuningakoda sõitis vaid limusiinidega, mis telliti auto- rendifirmadest. Räägitakse, et magusamaias kuningas tellis iga päev ühest kondiitriärist 40 kilo šokolaadikomme, 40 kilo koogikesi ning 30 torti.

Sada 1000-eurost mobiiltelefoni

•• Elektroonikafännist monarh ostis kolm aastat tagasi oma lähikondlastele üle 100 uuema mobiiltelefonimudeli. Tolleaegne mobiilipoe müüja jutustab kurvalt, kuidas tal käed värisesid, kui ta hakkas sadakonda 1000-eurost mobiiltelefoni kassaaparaati sisestama. Sellist ostu pole see pood enam näinud.

•• Ka juveele armastas kuningas Fahd väga. Eriti äratasid tema tähelepanu uhked, säravad ja suured ehted, mis ei jää kellelgi märkamata. Oma tubadesse vajas kuningas igal hommikul värskeid ja hästi lõhnavaid lilli ning Marbella haiglas oli monarhile spetsiaalselt sisustatud palat, juhuks kui midagi peaks juhtuma.

•• Kõike öeldut silmas pidades on küllap mõistetav, miks kuulutas Marbella teisipäeva ülelinnaliseks leinapäevaks. Samal päeval nimetas Marbella linnavalitsus kuningas Fahdi Marbella lapsendatud pojaks, mis peaks tähendama midagi au-külalise sarnast. Kuningas Fahdi nimeline tänav Marbellas juba on.