Reede õhtuses teates öeldi, et piloodid olid kained ning jagasid pärast kolmapäevast uskumatut saagat ohtralt vabandusi , vahendas AP.

Võimude sõnul selgitasid piloodid, et neil oli väga aktiivne arutelu lennufirma poliitika üle. Kuid lennunduse eksperdid ja teised piloodid suhtusid ääretult skeptiliselt võimalusse, et jutustamine haaras neid nõnda kaasa, et piloodid unustasid maa peale tuua lennuki 144 reisijaga pardal.

Ekspertide ja pilootide hinnangul on kõige tõenäolisem, et piloodid jäid ühel hetkel teel San Diegost Minneapolisse lihtsalt magama. Üks kahest piloodist, Richard I. Cole kinnitas, et piloodid siiski ei uinunud. Tema sõnul polnud olukord reisijate jaoks hetkekski ohtlik, kuid ei soovinud täpsemalt selgitada, mis kokpitis juhtus.

Paraku ei pruugi selgust anda ka kokpitis olnud salvestusseade, kuna sellel on heli vaid pool tundi päris reisi lõpust, kui piloodid taipasid Wisconsini kohal oma viga ning suundusid tagasi Minneapolise poole.

Kuna maa pealt ei õnnestunud lennukiga kontakti saada, siis valmistusid sõjaväe lennukid kahest asupaigast õhku tõusma, kuid lennurajalt nad siiski kaugemale ei jõudnud. Pärast kontakti saavutamist olid lennuliikluse jälgijad jätkuvalt väga murelikud ning piloodid pidid enese isikut tõestama.

Lennuki esimene stjuardess ütles raportis, et tal jäi vahejuhtum üldse märkamata. Piloodid on aga ajutiselt töölt kõrvaldatud ning peavad uuel nädalal uurijatega rääkima. Asja uurib ka lennufirma, mille Delta Air Lines eelmisel aastal ära ostis.