Puudub Hiina delegatsioon, kuna Pekingi ja Püha Tooli diplomaatilised suhted katkesid 1950. aastate algul. Küll istub matuseliste hulgas nagu võrdne võrdsete seas Taiwani president Chen Shui-bian, sest Vatikan on üks 25 riigist, kes tunnustab selle Hiinast lõunas asuva saareriigi iseseisvust.

Lisaks on kohal paljud kroonitud pead ja usujuhid, sajandeid roomakatoliku kirikuga vägikaigast vedanud Vene õigeusukirikut esindab Smolenski ja Kaliningradi metropoliit Kirill.

Vatikani ümbruse suveniiripoekestes õitseb usuteemaliste meenete äri. “Kõige paremini müüme palvehelmeid. Need on paljudel kaupmeestel juba otsa lõppenud,” ütleb üks müüjanna, lisades, et palju ostetavat ka Johannes

Paulus II fotosid.

Samas kurdavad kohalikud, et kohe pärast paavsti surma hakkas espresso kohv, mille varem 80 eurosendiga kätte sai, maksma ühe euro või enamgi. Üks baaripidaja vabandas ennast telesaates välja sellega, et tal polevat nii palju 20-sendiseid tagasi anda, kui vaja oleks.

Linnavõimud otsustasid kolmapäevast linna laiali saata kontrollid, kelle ülesandeks on põhjendamatult hindu üles kruvinud toidukohtade omanikele soolane trahv teha.