Muusikal põhineb mehe enda joonistusel nimega „Koerad”, kirjutab Dagens Nyheter. Augustis ilmunud karikatuur kujutas Muhamedi koera peaga ja see vihastas moslemeid üle terve maailma.

Lars Vilks ise võrdles oma projekti sellise muusikalidega nagu „Jesus Christ Superstar” ja „Cats”.

„Mõelge vaid „Jesus Christ Superstari peale - Muhamed on samuti superstaar,” teatas Vilks.

„Teised muusikali tegelased on Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt, Iraani president Mahmoud Ahmadinejad ja al-Qaeda. Neid on kõige parem portreteerida muusikaliselt. Ja meil tuleb ka „solvatute koori” eleegia,” selgitas kunstnik.

Muusikali tööpealkiri on „Koerad” ja kunstniku sõnul töötab projekti kallal umbes kümme inimest. Lars Vilksi poolt on süžee, muusika kirjutab teosele bänd Neurobash ja laulutekstide kallal töötatakse ühiselt.

Lars Vilks kinnitab, et teda tapmisähvardused muretsema ei pane. Kunstnikku on surmaga ähvardanud ka näiteks al-Qaeda. Viimase tapmisähvarduse sai Vilks alles möödunud nädalal. 

Kunstniku hinnangul ei oota muusikali nii terav vastuvõtt kui karikatuure. „Inimesed saavad aru, et see on positiivne debatt. Huumorimeel on sellest siiani puudu olnud,” selgitas ta.

Islami reeglite kohaselt ei tohi Muhamedi pildiliselt kujutada – see on rangelt keelatud ja seda loetakse jumalateotuseks.

Lars Vilks leiab aga, et Muhamedi kujutamine peab Rootsi sõnavabaduse säilimise huvides olema Rootsis lubatud.