„Meie loodusvarade ministeerium on varem teatanud, et sajad veokid viivad naftat kurdi regioonist Türgisse. Nafta viiakse Türgisse veokitega ja see ei ole saladus,“ ütles Jawdat.

Kurdi regionaalvalitsuse pressiesindaja Safin Dzayi ütles, et tema valitsust kurvastavad Venemaa süüdistused, ning lisas, et kurdi regioonist Türki voolav nafta ei kuulu Islamiriigile, kelle vastu Iraagi kurdid aktiivselt võitlevad. „Venemaa seletused põhinevad valedel allikatel. Me lükkame Venemaa süüdistused kindlalt tagasi,“ ütles Dzayi.

Dzayi seletas, et nafta on pärit Duhoki ja Badinani regioonidest ja see transporditakse Türki suuresti torujuhtmete kaudu. Mis üle jääb, viiakse veokitega.

Kurdi regionaalvalitsuse esindaja rõhutas kurdide Peshmerga võitlejate rolli võitluses Islamiriigi vastu. „Peshmerga on juhtiv jõud võitluses Daeshi vastu. Kas on võimalik, et kurdi regionaalvalitsus müüks otse või kaudselt naftat, mis tuleks kasuks Daeshile? Kas kurdi regionaalvalitsus võiks vahendada Daeshi äri? Sellist süüdistust ei saa mõistuse või loogikaga seletada,“ ütles Dzayi.