„Me saime 75 protsenti häältest,” kuulutab Thbilisi vanalinna peatänaval Leselidzel sõitev noormees, kes on pea tervenisti autoaknast välja roninud. Rõõmupidu läks lahti juba eelhääletusel antud häälte lugemise järel ning kartus, et mingi muudatus võiks võidu röövida, ei tule juubeldajatele pähegi.

Mõned tunnid varem pitseerib hallipäine ja väga tõsise olekuga valimisjaoskonna juht Bordžomi kultuurimajas asunud 27. kontori klaasseintega valimiskasti. Rohelise templiga varustatud valimissedelid täidavad kastist umbes kolmandiku – jaoskonnas käis oma arvamust avaldamas ligikaudu 800 inimest, kes pea terve päeva jooksul jaoskonna esisel järjekorra moodustasid.

Jaoskonna juhi liigutused on aeglased ja väljapeetud, tema tegevust saadavad ninaotsale toetuvate prillidega valimiskomisjoni liikme õpetused. Kõik peab käima reeglite järgi, mida jälgivad kümned valimisvaatlejad: oma esindaja on välja saatnud kõik tähtsamad parteid, lisaks kodanikuühendused, aga ka vabatahtlikud. Korraga vaid mõne üksiku saali lubatud valija kohta on kõikjal vaatlejaid tunduvalt rohkem.