Kuningliku ooperi taga kell 8.15

"Kuradi Obama, rikub meie äri siin," vannub kohvikupidaja. "On siis seda nüüd vaja, kaks päeva on siin vähem inimesi. Ma kaotan otseselt oma äriga," kurdab ta Puttingule. Inimesed lähevad vaikselt tööle. Eriteenistuse töötajad teenivad era- ja vormiriietuses samuti oma palka välja. Erariietes eriteenistuslased on Puttingu sõnul kummaliselt hästi ära tuntavad - seljakottidega, ühesugustes sinistes särkides, jälgivad kullipilgul rahvast.

Mynttorg 8.30

Mynttorgi platsil protestib Amnesty International Quantanamo vangilaagri vastul. Püsti on pandud vangikong, milles istub sümboolne "vang". Lehvivad lipud, loosungid. Kõik on rahulik.

Kell 9.35 peaministri kantselei poole suundudes, on kuningalossi ees oleva silla juures näha kalamehi. Ei näkka. Putting saab jutule sealsamas sillal seisva USA fotograafiga Juliaga, kes samamoodi ootel on. "Ei tea kas meid aetakse siit ära," uurib Putting ameerika kolleegi käest. "No vaatame. Ma olen presidente enne ka pildistanud, aga täna tahan autot pildistada," räägib Julia. See "The Beast"-iks (elajas inglise keeles - toim)  kutsutav masin kaaluvat umbes 7 tonni ja ei liigu üle 100 km/h, sest on nii raske. "Nii, nüüd nad hakkasid Arlandast liikuma," ütleb Julia telefoni vaadates Puttingule.

Nagu käsu peale aktiveeruvad politseinikud, kes kusjuures on Puttingu sõnul väga sõbralikud ja suhtlemisaltid. Ülekäigud pannakse kinni, keegi enam liikuda ei saa.

10.40 hakkab fotograafide kohal tiirutama kaks helikopterit, üks jääb Grand Hoteli kohale. Avatud uksest on näha kedagi, kes midagi binokliga jälgib.

Obama saabumine

10.50 möödub fotograafidest eskortmootorrataste parv, seejärel veereb vaikselt sahisedes mööda limusiinide kolonn. Esimene limusiin kannab Washington DC numbrit. Limusiinis istuvatest meestest ei ole ükski Barack Obama.
Teises samasuguses ja sama numbrimärgiga Cadillacis, mis sõidab esimese limusiini sabas, istub tagaistmel paremal USA president Barack Obama, kes kusjuures ei kasuta turvavööd.

Kolonn koos hambuni relvastatud eriüksuslastega peatub lõpuks Grand Hoteli ees, presidendi auto sõidab valgesse telki, mille kaudu Obama hotelli siirdub.

Mõne aja pärast väljub Obama autost juht ja hakkab lapiga autot nühkima. Eriüksuslased teevad niisama aega parajaks. Samal ajal kostub Mynttorgilt kisa - seal on järjekordne meeleavaldus, seekord Iraani-teemaline. Protestijad juhivad tähelepanu 1.septembril 2013 toimund Iraagi eriüksuse rünnakule Ashrafi pagulaslaagrile, mis nõudis väidetavalt palju inimelusid. Vaid 500m eemal peab USA president oma meeskonnaga koosolekut, et seejärel peaminister Fredrik Reinfeldiga lõunale suunduda kell 13.

12.45 tõmmatakse tänavate piiramiseks ette politseilindid, taevasse on jälle tekkinud helikopter. Kolonn tuttavate autodega liigub Puttingust mööda Grand Hoteli ees, seekord teises suunas. Kaks identset "The Beast"-i sõidavad mööda. Tagumisest autost püüab fotograaf kinni Obama pilgu ja lehvituse.

Kell 17 Rootsi aja järgi on planeeritud Stockholmis suur meeleavaldus, mis liigub kolonnina kuningalossi suunas. Kell 19 toimub suur ühine õhtusöök, kus osalevad kõik Põhjamaade juhid.

Vaata videost, mis toimub Stockholmis Obama saabumise ajal hotelli ees ja eemal, protestiaktsioonid ning maailma ühe mõjukama mehe autokolonn.