Tellides jalaväele 690 uhiuut soomustransportööri, astus 1999. aastal NATO-ga liitunud Poola kuluka ja ulatusliku sammu. Selliseid soomukeid peetakse kergete jalaväeüksuste tulevikuks – uute doktriinide järgi peavad kiirreageerimisjõud jõudma ükskõik millisesse maa-ilma punkti 48 tunniga.

Pärast tarneleppe allkirjastamist juuni lõpul on aga Poolas vallandunud äge debatt, kus kriitilist tuld annavad nii ajakirjanikud, kõrged sõjaväelased kui ka Patria konkurendid.

Poola meedia andmetel on Patria soomuk normist 30 cm kõrgem ja 20 cm laiem, mistõttu ei mahu see NATO kõige levinumasse transpordilennukisse Hercules C-130. Ka on soomlaste uusim, senisest paksema soomusega transportöör kolm tonni raskem kui konkursi tingimused ette nägid. Paksem soomus mõjutab ka Patria vees liikumise omadusi. Näiteks Tšehhis toimunud katsete ajal võttis soomuk vett sisse ja uppus. Poola kaitseministeerium kaitseb siiski tuliselt oma valikut ning kinnitab, et Soome firma Patria Vammas Oy suudab soomuki vormida just selliseks, nagu Poola armeel vaja.