Kohtumisel Vene poliitikutega tõstatas Kouchner inimõiguste ja demokraatia edendamise küsimused, kirjutab Le Figaro. Tema sõnul on Prantsusmaa huvitatud inimõiguste ning demokraatia arendamisest Venemaal. Ta mainis ka hiljutisi parlamendi ja presidendi valimisi, mis tema hinnangul kulgesid Kremli taktikepi all.

Ühisel pressikonverentsil ütles Vene välisminister Sergei Lavrov Kouchnerile, et mõlemad riigid on inimõigustega seotud probleeme arutanud ning Pariis peaks neis asjus naasema oma uuringute juurde. Lavrov toonitas veel, et Venemaa ei vaja teiste õpetusi.  

Selline mõtteviis ühtib Vene ekspresidendi Vladimir Putini omaga, kes niipea, kui tuleb juttu poliitilisest suletusest Venemaal, soovitab vaagida inimõiguste olukorda USAs ja Euroopas endas.

“Reaalpoliitikas ei saavuta selgete printsiipidega alati just kõige paremat tulemust,” vastas seepeale Prantsuse välisminister.

Kouchner külastas ka Novaja Gazeta toimetust, kus kunagi töötas mõrvatud ajakirjanik Anna Politkovskaja. Samuti kohtus ta ajalehe peatoimetaja Dmitri Muratoviga. Viimane tänas eurooplasi, kelle abita ei oleks ajakirjaniku surma kunagi uurima hakatud.

Muuseas saatis Kouchnerile suured tänusõnad ka Gruusia siseminister Temur Iakobashvili, kelle hinnangul hoidis Prantsusmaa välisministri isiklik sekkumine ära sõja puhkemise Gruusia-Venemaa külmutatud konfliktide pärast, jättes täpsustamata, kuidas Kouchner seda tegi, vahendas geotimes.ge.