Metroo hinnangul riivab inimeste sündsustunnet Lucas Cranach Vanema maal „Veenus”. 1532. aastal loodud taies kujutab alasti jumalannat, keda varjab vaid õhkõhuke sall.

London Transport otsustas siiski reklaami lõpuks lubada, kuid selle kaubaga, et daami alumist poolt ei näidata, kirjutab Artdaily.com.

Erootiline „Veenus” reklaamib sel nädalavahetusel Londonis avatavat Lucas Cranach Vanema ülevaatenäitust, millel on välja pandud 70 taiest.

Näituse korraldas Kuninglik Kunstiakadeemia, mille esindaja Jennifer Francis on „Veenuse” keelamisest hämmeldunud. „ Me oleme šokeeritud. Me poleks seda kujundust (reklaamiks - toim.) pakkunud, kui oleks arvanud, et see on kellelegi solvav. (…) Me arvasime tegelikult, et see on üsna süütu maal,” sõnas Francis.

Ka The Times muigab Londoni metroo kitsarinnalisuse üle, kuid samas ei usu Times’i näitusekriitik Rachel Campbell-Johnston maali süütusse.

„Cranach kahtlemata tahtiski teha ta ahvatlevalt erootiliseks. Kompositsioon embab tema (tänapäeval, nõustun, üsna ebamoodsa) figuuri vonklevaid kurve. Kunstniku värvid rõhutavad kavalat naeratust, mis mängleb tema pruntis huultel. Juuspeene pintsliga on rõhutatud tema roosinuppude sarnased nibud ja tema riukliku, kassiliku pilgu iga võbelev ripse. Tema hele ihu kumab pimeduses, sama ahvatlev nagu pärl mustas sametkarbis.Ja olles väike – maal on umbes Playboy centerfoldi suurune – on see täiuslik eraviisiliseks tarbimiseks,” ei hoia Times’i kunstikriitik kirjelduses värve kokku.