Nii analüütikud kui ka Rootsi meedia on tõlgendanud seda sammu Läti lati devalveerimiseks valmistumisena. Rootsi meedias kajastatakse devalveerimist peaaegu nagu fakti.

Näiteks ajaleht Dagens Industri vahendab Stockholmi majanduskooli juhatajat Torbjörn Beckerit, kelle sõnul on devalveerimine Lätis ülimalt tõe­näoline ning siis on ka Eesti ja Leedu sunnitud järgnema.

Danske Banki analüüsiosakonna neljapäevane raport leiab samuti, et Rootsi keskpanga otsus oma valuutareserve suurendada võib tähendada puhvri loomist puhuks, kui Balti riikides peaks „midagi” juhtuma. „Balti turgudel on risk järsult kasvanud ja soovitame ülimat ettevaatlikkust,” hoiatab Danske Banki turuülevaade.

Deutsche Bank kommentee­ris, et peamine põhjus, miks Riks­banken oma valuutavaru suurendab, on tõsiasi, et see parandab Riksbankeni võimalusi devalveerimise toimudes omakorda Rootsi kommertspankadele laenu anda. Eelkõige peetakse silmas Swedbanki ja SEB-d.

Lätis on devalveerimisjutud viimastel nädalatel samuti rohkem levima hakanud. Läti intressimäärasid peegeldav RIGIBOR on viimase nädala jooksul järsult tõusnud.