Koos Dresdeni Pegida ja Chemnitzi Cegidaga, mis kutsusid oma poolehoidjaid Leipzigi meeleavaldusest osa võtma, tõi Legida grupi Durchgezählt andmetel paduvihmas tänavatele umbes 3400 poolehoidjat, palju rohkem kui eelmistel kuudel. Erinevatest vastumeeleavaldustest võttis osa umbes sama palju inimesi.

Samal ajal meeleavaldustega Leipzigi kesklinnas, algas Connewitzis märatsemine. Politsei andmetel süütasid parempoolsed vägivallatsejad mitmeid autosid, kasutasid pürotehnikat ja peksid puruks kümneid vaateaknaid. Samuti üritati barrikaade püstitada. Üks märatsejate välja lastud ilutulestikurakett tekitas teadetekohaselt korteris tulekahju.

Politsei võttis olukorra kontrolli alla ja kontrollis 211 inimese isikuandmeid. Paljudel neist oli juba parempoolsest maailmavaatest motiveeritud või spordiga seotud seotud kuritegevuse minevik (jalgpallihuligaanid). Kui kahtlusaluseid politseijaoskonda viidi, ründasid neid vedanud bussi vasakpoolsed, kes tekitasid sõidukile tõsist kahju.

Registreeriti 57 seaduserikkumist, mis olid seotud ebaseadusliku kogunemise, relvade, lõhkeainete ja narkootikumidega. Viis politseinikku sai operatsiooni käigus vigastada. Kokkupõrgetest teatas politsei ka Plagwitzi linnaosas. Konkreetseid kuritegusid seal siiski lõpuks ei registreeritud.