Hiina raadio teatel üritasid piraadid esmaspäeval rünnata hiinlaste laevakonvoid, kui neid tulid takistama delfiinid, vahendas Ria Novosti.
Vähemalt tuhat delfiini võtsid Hiina laevade ümber ringkaitsesse, luues nii elava barjääri hiinlaste ja piraatide vahele, mistõttu nood ei saanud ühelgi viisil oma saagile läheneda.


ÜRO Julgeolekunõukogu võttis detsembris ühehäälselt vastu USA poolt koostatud resolutsiooni, mille alusel hakatakse piraatide tegevust ohjama ka Somaalia maismaaterritooriumi ja õhuruumi kaudu.
Meetmeid oli vaja, kuna piraadid tegutsevad niivõrd suurel ookeaniakvatooriumil, et mereteid turvama saadetud rahvusvahelised sõjalaevad pole võimelised piraatide tegevusel silma peal hoidma.


Keskvalitsus pole peaaegu 20 aastat kontrollinud Somaalia territooriumi, vaid riigi lõunaosa on islamimässuliste käes, ülejäänud ala aga valdavalt rivaalitsevate klannide valduses.


Somaalia piraadid kaaperdasid eelmisel aastal üle 120 laeva, sealhulgas Saudi Araabia tankeri Sirius Star ja Ukraina laeva MV Faina, mille lastiks oli 33 tanki. Eelmisel aastal läbis Adeni lahte 1265 Hiina alust, millest 20 protsenti pidi taluma piraatide rünnakuid.