Tokyos tehti olulistele hoonetele riskianalüüs ning kahes kohas seati üles raadiomastid, mille abil testiti plaanitava raketikilbi tehnilisi võimalusi, kirjutab BBC. Sõjavägi uurib, kas maa-õhk tüüpi püüdurrakette saab nendesse kohtadesse paigutada ning kuidas toimiksid kriisiolukorras kommunikatsioonisüsteemid.


Sõjaväe eestkõneleja sõnul viidi katsetused läbi Shinjuku äripiirkonnas ning Ichigayas, mis ei jää kaugele keisripaleest ja valitsushoonetest. Testide käigus jälgiti hooneid, mis võiksid olla rünnaku sihtmärkideks.

Jaapan tegeleb pealinnas kaitsekilbi rajamise plaaniga Põhja-Korea hirmutava aktiivsuse tõttu. Aastal 1998. katsetas Pyongyang kaugmaaraketti tulistades selle üle Põhja-Jaapani. Aastal 2006. katsetas kommunistliku režiimiga riik veelgi kaugemale lendavat raketti ning viis läbi tuumakatsetusi.

Jaapanil on hetkel püüdurrakettidel põhinev kaitsekilp kahes baasis, kuid aastaks 2011. plaanitakse see arv viia 11-ni. Jaapan teeb merel paiknevate kaitsesüsteemide osas koostööd USA-ga.