Seitse aastat on Top Geari menuka saatejuhtide kolmiku kõrval esinenud müstiline isend Stig, kelle tunneb ilmeksimatult ära valge sõiduülikonna ning musta visiiriga valge kiivri abil. Rohkemat sellest mehest aga teada pole. Välja arvatud saatejuhtide poolt kirjeldatud erinevad viisid, kuidas teda “taltsutati” ning keda või mida ta sööb. Sellest hooajast on ka teada, kuivõrd Stig vihkab Rubens Barrichellot, kuna viimane sõitis Top Geari testirajal välja ka Stigist parema aja.

Spekulatsioonid tema isiku üle on kestnud aastaid, räägitud on nii Damon Hillist, Michael Schumacherist kui ka näiteks Rowan Atkinsonist. Nüüd on aga briti meedia väitel too salapärane “taltsutatud võidusõitja” (tame racing driver) paljastatud – tegu olevat endise võidusõitja Ben Collinsiga.

Paljastuseni jõuti tänu sellele, et 33-aastane Collins hakkas BBC-ga vägikaigast vedama seoses planeeritava autobiograafiaga, kus kavatses Stigi isiku paljastada. The Sunday Times kirjutas seejärel Ben Collinsi firma Autosport majandusaasta aruannetele tuginedes, et just tema ongi see salapärane isik, kelle tõeline identiteet olla teada olnud vaid saatejuhtidele Jeremy Clarksonile, Richard Hammondile ja James May’le ning käputäiele BBC tippjuhtidele. Nimelt olla aruannetes sisaldunud teave, et 2003. aasta oli ettevõttele “murranguline” tänu “BBC-le ja ennekõike Top Gearile osutatud juhiteenustele”.

Praegune, valge kiivri ja musta visiiriga Stig figureerib telesarjas alates 2003. aasta detsembrist. Enne Collinsit oli Stig üleni musta riietatud, kuid “musta Stigi” vaid aasta show’s osalenud tegelaskuju kaotati 2003, pärast võidusõitja isiku selgumist – esimene Stig oli endine vormel-1 sõitja Perry McCarthy.

Briti ajaleht the Guardian on Ben Collinsi „paljastumise“ järel juba püstitanud netiküsitlused, kas Top Gear peaks saama uue Stigi. Esmaspäeva pärastlõuna seisuga arvab ligi kaks kolmandikku vastanutest, et Stigi tegelik isik peaks alati olema saladus.

Tabloid Daily Mail aga väidab oma allikatele tuginedes, et Ben Collins on pelgalt üks mitmest saladuslikust võidusõitjast ning kokku on Stige hoopiski neli.