Ankaras antud pressikonverentsil jutustas Putin, et on saavutanud kokkuleppe Türgile gaasi langetamises 6 protsendi võrra.

Kuid tuleb välja, et türklased ei lasknud end haneks tõmmata. Sealne valitsus sai kiiresti aru, et South Streamist loobumine on Venemaa jaoks sunnitud käik ning jutt gaasi suunamisest Türki pigem hädaabinõu väikesegi osa Euroopasse mineva toru ärajäämisest tekkinud kahju kompenseerimiseks.

Eile teataski Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu keerutamata, et mingit kokkulepet Putiniga vaid 6 protsendise hinnalanguse osas pole, ja Ankara tahab palju suuremat hinnaalandust.

„Mitte keegi ei saanud loota, et Türgi ja Venemaa saavutavad taolisi kokkuleppeid niivõrd lühikese ajaga. Olete kursis, et Putin teatas otsusest gaasi hinda 6 protsendi võrra langetada. Kuid peale pressikonverentsi ütlesime talle, et see hinnaalandus pole piisav. Läbirääkimised jätkuvad,“ vahendaas Davutoğlu eilseid sõnu ajaleht Hyrriet.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, kuidas nafta hindade langusest ning sanktsioonidest tekkinud majanduslik kitsikus sundis Putini loobuma oma kõige pikaajalisemast taotlusest haarata Euroopa kahelt poolt Vene gaasitorude otsa.

Türgi valitsus taipas seetõttu nähtavasti üpris kiiresti, et praeguses olukorras pole gaasi hindade või tarnete dikteerijaks enam Moskva vaid need, kes gaasi ostavad.