Paljud ukrainlased hääletasidki presidendivalimiste esimeses voorus mitte niivõrd Juštšenko poolt, kuivõrd Kutšma kliki vastu. See aga võib Janukovitšile teises valimisvoorus saatuslikuks saada, kuna valimiste esimeses voorus üle viie protsendi hääli kogunud Aleksandr Morozi sotsialistliku partei ja Pjotr Simonenko kommunistliku partei toetajad võivad oma hääle anda hoopis Juštšenko poolt. Simonenko on teinud avalduse, et võimud varastasid temalt vähemalt 15 protsenti hääli.

Ehkki kompartei liider kutsus oma valijaid üles teises voorus mitte kumbagi kandidaati toetama, on see pigem löögiks Janukovitšile, kes lootis vasakpoolsete häältele. Kui Simonenko ka mingeid avaldusi teeb, on need igal juhul võimukandidaadi kahjuks.

Selle olukorra sõnastas tabavalt Juštšenko laupäeval Kiievis alanud opositsiooni meeleavalduste maratoni avaüritusel: “Täna pole Ukraina probleem vasakpoolsete ja parempoolsete suhetes, ühel pool on Ukrainas bandiidid, teisel pool rahvas.”

Sotsialistliku partei esimees Moroz kutsus nädalavahetusel oma toetajaid andma presidendivalimiste teises voorus hääled Juštšenkole.