„Me oleme veendunud EPP jõus ja tahame, et nad valimised võidaksid,“ rääkis Orban, kes juhib europarlamendis EPP ridadesse kuuluvat Fidesz-it. „Aga me ei arva, et Juncker peaks Komisjoni juhtima hakkama,“ lisas ta laupäeval HirTV-le antud usutluses.

Kõikide ennustuste järgi peaksid tänastel europarlamendi valimistel üle-euroopalise võidu saavutama konservatiivsed erakonnad, kes kuuluvad EPP fraktsiooni.

Kui see nii läheb, peaks seekordsetel eurovalimistel poliitgruppide antud lubaduste järgi järgmiseks Euroopa Komisjoni presidendiks saama Luksemburgi endine peaminister Jean-Claude Juncker, kelle EPP on välja käinud oma vastava „esikandidaadina“.

Samas Euroopa Komisjoni presidendi kandidaadi peavad europarlamendile esitama kõigi 28 EL-i liikmesriigi riigi-ja valitsusjuhid. Kuigi ka nende seas on konservatiividel suur ülekaal, on lisaks Orbanile kahtlusi Junckeri kandidatuuris teadaolevalt ka teistel. Skeptiliselt suhtub Luksemburgi ekspeaministrisse ka näiteks Briti valitsusjuht David Cameron.