Naine võttis politseiga ühendust pärast oma õega Facebookis suhtlemist, ütles politsei.

Politsei väitel hakkas Garcia oma ohvrit seksuaalselt kuritarvitama 2004 aasta juunis, vaid neli kuud pärast seda, kui neiu oli Mehhikost USA-sse kolinud. Politsei andmetel ründas Garcia ohvri ema 2004 augustis, seejärel uimastas teismelise, sõidutas ta Comptoni linnaosasse Los Angeleses ja seejärel lukustas tüdruku garaaži.

"Järgmiste kuude ja aastate jooksul ütles Garcia korduvalt ohvrile, et tema pere on otsingud lõpetanud ja kui ta üritab tagasi minna, saadetakse perekond riigist välja," ütles politsei oma avalduses. Garcia ja ta ohver kolisid mitmel korral, et vältida kinnipidamist ning kasutasid erinevaid identiteete. Garcia ründas väidetavalt korduvalt füüsiliselt ja seksuaalselt oma ohvrit ning nad töötasid koos öösel koristajatena.

"Isegi kui on võimalus põgeneda, pärast aastaid kestnud füüsilist ja vaimset vägivalda, ei näinud ohver teed olukorrast välja ning elas koos Garciaga pideva väärkohtlemise all," selgitas politsei. Pressikonverentsil ütles Santa Ana politsei kapral Anthony Bertagna, et Garcia oli oma ohvrile "ajupesu" teinud. Ta lisas, et 2007. aastal sundis ta naise endaga abielluma, kasutades dokumente, mille ta Mehhikost sai ning 2012. aastal said nad lapse.

Hiljuti võttis Garcia ohver oma õega Facebookis ühendust ja sai teada, et ta ema oli tõepoolest üritanud teda leida hispaaniakeelse ajalehe ja telejaama kaudu. Suhtlus õega pani teda mõistma, et ta peab lahkuma ning ta pöördus esmaspäeval politseisse teatades, et ta on koduvägivalla ohver ning ta rööviti.

Garcia ja noore naise naabrid nende viimases elukohas Los Angeleses olid üllatunud, sest pealtnäha tundus tegemist olevat normaalse väikest last kasvatava perekonnaga, kes korraldas isegi pidusid.