Novembri neljandal neljapäeval tähistatava püha ajal asub pidusööki nautima 90 protsenti täiskasvanud ameeriklastest. Jõulupuu kavatseb seevastu tuppa tuua ainult 80 protsenti rahvast.

1620. aastal Plymouthist Ameerika mandrile saabunud inglise puritaanid otsustasid aasta hiljem uuel mandril ellujäämise eest jumalale tänu avaldada ja korraldasid kusagil 21. septembri ja 11. novembri vahel kolm päeva kestnud peo koos Wampanoagi indi-aanlastega.

Scripps-Howardi küsitluse põhjal on 65 protsenti ameeriklastest tänupühade ajal vähemalt korra istunud lauda teise rassi esindajatega ja 54 protsenti on olnud nende pühade ajal koos kas talle täiesti tundamatu või vähe tuntud isikuga. Samas ei kutsu ameeriklased üldiselt võõraid tänupühade lauda ja selgi aastal kavatsetakse pidulauda istuda enamasti koos sugulastega.

Küsitlusest selgub samuti, et umbes 35 protsenti üksikutest, lasteta ameeriklastest tähistab tänupüha inimestega, kellega neil puuduvad sugulussidemed. Abielus ja lastega ameeriklaste hulgas kavatseb sama teha vaid 22 protsenti. Kirjum on pidulaud tavaliselt suurlinnades, eriti USA kirdeosariikides ja läänerannikul. USA lõu-naosariikides ja keskläänes on novembri viimane neljapäev selgelt perepüha.