Täna hommikul protestijate vallutatud Bangkoki rahvusvahelises lennujaamas ootava 3000 reisija hulgas on ka 400 Finnairi klienti, kellest osa on soomlasi, kirjutas YLE. Eile õhtul pääses Bangkokist tulema 150 soomlasega.

Tais viibib Kesko korraldatud reisil viibiv viljakasvatajate rühm. Kesko esindaja kinnitas Eesti Päevaleht Online'ile, et ettevõte organiseeris grupi Taisse, ent täpset grupiliikmete arvu esialgu täpsustada ei osatud. "Hetkel on teada, et eestlastel peaks kõik rahulik olema," kinnitas Kesko.

Kas protestijate vallutatud lennujaamas võib viibida Eesti kodanikke, ei osanud välisministeerium öelda. “Praegune seis on see, et lennud on edasi lükatud, aga kõik muu on seni korras,” kommenteeris Eesti Päevaleht Online’ile välisministeeriumi pressiesindaja Helen Rits.

Taisse reise organiseeriv firma Gondvana Reisid kinnitas, et ka nende kaudu on eestlasi Taisse lennanud. "Kohapeal viibib 20liikmeline grupp, täna peaksid nad olema Pattayas ringreisil. Bangkoki lennujaama jõuavad nad alles laupäeval 29. novembril, sest varahommikul väljub nende tagasilend," märkis reisifirma.

“Me Bangkoki ei müü. Meil on Phuket, seal ei ole midagi. Kõik,” ütles Horizon Traveli reisikonsultant Triin Animägi napisõnaliselt.

Välisministeeriumi andmetel viibib Tais 23 Eesti kodanikku, neist osa on pöördunud konsulaarosakonna poole. Hätta sattunud Eesti kodanikud peaksid abi saamiseks pöörduma Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa saatkonda, kriisikeskuse telefoninumber on +33 15 35 91 100.

Ühtlasi tuletas välisministeerium meelde, et kiirema konsulaarkaitse tagamiseks võiksid inimesed reisi eel sõidust välisministeeriumile nende kodulehekülje kaudu teada anda. “Kui palju inimesi tavaliselt end Taisse reisile minnes registreerib, on keeruline hinnata, aga keskmiselt on see vaid kuskil 10%,” ütles Rits Eesti Päevaleht Online’ile.

Kiirema konsulaarkaitse tagamiseks välisministeerium kodulehel registreeriks. Registreerimise ankeedi leiab aadressilt: http://www.vm.ee/registreerumine