Kurikuulsa saksakeelse motoga metallist tekst asus endise koonduslaagri sissepääsu kohal, vahendas Reuters.
"Täna varahommikul märkasid piirkonnas patrullinud turvamehed, et tekst polnud oma kohal," rääkis muuseumi pressiesindaja Jaroslaw Mensfelt. "Me teatasime juhtunust koheselt politseid."
Mensfeldti sõnul asendati kadunud originaal koopiaga: "Ma loodan, et originaal saadakse kiiresti kätte ja vargad püütakse kinni."
Muuseumis on arvukalt turvakaameraid ja politsei tegeleb nende salvestiste uurimisega.
"See pole mitte ainult vargus, vaid kohutav miljonite inimeste mõrvapaiga rüvetamine," ütles Mensfeldt. "See on tõesti inetu tegu."
Natsi-Saksa võimud hukkasid Auschwitzi surmalaagris Teise maailmasõja ajal 1,5 miljonit inimest, kellest enamik olid juudid. Jaanuaris möödub 65 aastat, kui Punaarmee hõivas koonduslaagri.
Praegu on endise surmalaagri asemele rajatud memoriaalmuuseum, mis elatub peamiselt piletitulust, kuid see pole piisav kogu kompleksi ehitiste ülalpidamiseks. Poola on muuseumi toimetulemiseks palunud rahvusvahelist toetust, oma abi on lubanud anda Saksamaa ja Suurbritannia.
Täna on arhiiviandmete alusel Nõukogude Liidu endise liidri Jossif Stalini sünniaastapäev, kes nägi ilmavalgust 18. detsembril 1878, hilisematel andmetel on see tähtpäev viidud aga üle 21. detsembrile 1879.