Aleksejevi sõprade sõnul ei ole postitused, mis on alates laupäeva õhtust tema Facebooki kontol ilmunud, absoluutselt tema moodi. Postitused kritiseerivad lääne meedia kajastust Sotši olümpiamängude geivastalisusest ja on Venemaad toetavad. Üks postitusi oli järgmine: “Enne kui magama lähen, tahan kinnitada, et olen lõiganud läbi kõik suhted lääne meediaga, kuni nad süüdistavad Venemaad erapoolikus meediakajastuses. Minu eksklusiivintervjuu saab olema antud eelnevalt kokku lepitud tingimustes, mille on paika pannud mina ja mu meeskond.”

Lisaks kritiseeris Aleksejevi kontol olev postitus California osariiki, kuna see on “kõige rohkem poliitiliselt ebakorrektne koht USA-s”. Üks varasemaid postitusi oli sellest, et “Meil on lõbus arutelu läänemaailma lolluse üle.” Samuti süüdistas üks Aleksejevi postitus kaht oma tuttavat alaaealistega seksuaalvahekorras olemises ning lubas politsei kontrollima saata.

Aleksejeviga tihedalt suhtlevate inimeste sõnul ei ole esiteks tegemist tema stiilis postitustega tehniliselt – need on keeleliselt vigasemad ning pealegi ei kasuta Aleksejev sellist kõnepruuki. Nad kardavad, et Aleksejev on vahistatud ja teda survestatakse läbi ta perekonna, kes Moskvas elab. “Võimalik, et teda ähvardati Moskvasse tulema tema pere turvalisusega,” ütles üks anonüümseks jääda soovinud inimõiguslane, kes Aleksejeviga koostööd teeb. “See, mis Facebookis on, ei ole Nikolai kirjutatud. Ta ei muudaks kunagi nii selliselt oma vaateid. Tema konto on kas häkitud, või on ta need postitused kirjutanud püss tema poole suunatud.”

Aleksejev, kellel on tänu oma aktiivsele tegevusele inimõiguste eest võitlemisel suur auditoorium Facebookis, on eelnevalt postitanud Venemaa inimõiguste rikkumisest ning rõhutanud olukorra tõsidust. Veel laupäeva esimeses pooles rõõmustas ta GayRussia fondi annetuste kogunemise üle, mis vähem kui nädalaga on üle tuhande dollari kogunud. Ka tema Facebooki tutvused on veendunud, et laupäeva õhtul alanud postituste taga ei ole Aleksejev ise, vaid tema konto on häkitud.

Aleksejev võitis 2010.aasta oktoobris esimest korda kohtuasja Euroopa inimõiguste kohtus, LGBT inimõiguste rikkumise suhtes Venemaal. Kohus otsustas, et 2006., 2007. ja 2008. aasta geiparaadide korraldamise keelamine rikkus kolme artiklit Euroopa konventsioonis. 11.aprillil 2011 lükkas kohus tagasi Venemaa apellatsiooni ja samal päeval jõustus valitsuse otsus, et geiparaadide korraldamine Moskvas on seadusevastane.

Pühapäeva õhtul 21 paiku ilmusid Nikolai Aleksejevi Facebooki kontole pildid, kus ta on aluspükste väel, albumi nimeks on Kidnapping (ingl röövimine). Aleksejevi toetajad tegid lehekülje "Where is Nikolai Alekseev?" (Kus on Nikolai Aleksejev?), mis häkiti mõneks ajaks. Häkkijad postitasid leheküljele geivastaseid sisu, kuid toetajad San Franciscos said selle üle kontrolli tagasi.

Väidetavalt ei ole Aleksejevit nähtud pärast kolmapäeval, 14.08.2013 antud intervjuud, milles uurivkomitee küsitles aktivisti riigiduuma esindaja Jelena Mizulina solvamise pärast (vaata siit).

Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva, umbes kella 01.00 paiku, pandi Aleksejevi Facebooki konto kinni.

Näiteid Aleksejevi Facebooki konto postitustest (ekraanitõmmised pühapäeval 18.08.2013, umbes kell 15.30):