Väidetavalt ei viibinud minister Sergei Šoigu ise Mercedeses, kui tema autojuht sõimas kaasliiklejat ohmuks ja ähvardas talle kuuli pähe lasta.

Vahejuhtum toimus laupäeval, kui üks eraauto juht ei lasknud tahtlikult sireenide ja vilkuritega valitsusautot liiklusummikus läbi. Tõrges juht filmis stseeni ilmselt taskutelefoni abil, millest paistab, et ta takistab ise kiuslikult vilkuritega sõiduki läbipääsu.
„No mida, kas sulle peab pähe tulistama või, ohmu,“ lausus valitsuse „mersu“ nördinud juht läbi valjuhääldi. Kuid kangekaelne kaasliikleja jäi kangelaslikult endale kindlaks.

Väidetavalt oli ministri autojuht lahkunud garaažist ja tal polnud vajadust erisignaalide kasutamiseks.

Venemaa autoomanike föderatsioon seevastu leiab, et vallandamine pole piisav karistus, sest kõlanud ähvardus läheb pigem mõrvaähvarduse kriminaalparagrahvi alla. Moskvas on sagedased juhtumid, kui raevunud autojuhid tulistavad kaasliiklejaid kummikuulidega nn traumaatilistest püstolitest.

Moskvalaste kuid ka teiste linnade elanike seas on tekitanud laialdast pahameelt siniste vilkurite jagamine ühiskonna koorekihile, kes kuritarvitab vilkureid liikluses igapäevase privileegina.

Eelmisel aastal tegid võimud meeleheitlikke pingutusi, et tagasi suruda nn siniste ämbrite protestiliikumist, milles osalejad kinnitasid auto katustele siniseid plastist lasteämbreid. Nüüd on levinud rahvaliikumine, mis kutsub erialarmide kuritarvitajaid filmima ja internetti üles riputama.

Eelmisel aastal puhkes kärarikas skandaal, kui president Dmitri Medvedev vabastas oma nõuniku ametist ettevõtja Andrei Hartli, kes sõitis oma BMWga vilkurite särades vastassuunavööndis. Nõunikku läbi mitte lasknud kaasliikleja asus BMWd ja seal istunud isikuid filmima ja sattus seejärel Hartliga rüselusse.

Autojuhi vallandamise toonud videolõiku kliki siin.