Austria liidukantsler Werner Faymann ja tema asetäitja Michael Spindelegger on Golovatovi juhtumi puhul alati rääkinud sõltumatu ametkonna sõltumatust otsusest. Justiitsminister Beatrix Karli ja välisministeeriumi peasekretäri Johann Kyrle sõnul ei ole Vene poolelt asjasse keegi sekkunud, kirjutab Austria ajaleht Die Presse.

Austria valitsus väidab, et ükski ministeerium pole Golovatovi asja sekkunud. „Jultunud vale,” kommenteerib seda Pilz.

Saadik äratab prokuröri

Kell 22.15 Golovatovi vahistamise päeval kirjutab valveprokurör protokolli, et kõrgemal pool tehakse otsus edasise tegutsemise kohta. Kaks tundi hiljem täpsustab ta oma sissekannet: talle on kirjalikult ja suuliselt välisministeeriumi ja justiitsministeeriumi otsus edasi öeldud.

Kas Venemaa sekkus oma kodaniku Golovatovi vabastamisse? Austria liiduvalitsus eitab ka seda. Politseiprotokollist võib selle kohta aga hoopis muud lugeda. Venemaa suursaadik saabub kell 21.30 ja nõuab valveprokuröri. Kell 3.05 saabub instruktsioon, mille järgi tuleb Golovatov üle viia Korneuburgi vanglasse. Venemaa suursaadik ajab peaprokurör Werner Pleischli une pealt üles. Sissekanne protokolli kell 3.20: „Härra suursaadik vestleb peaprokurör dr Pleischliga.”