Tegemist on veriseima kokkupõrkega pärast Liibanoni kodusõda aastatel 1975 kuni 1990, kirjutab Reuters.

Sõjakonfliktis, mis vallandus pühapäeval enne koitu Põhja-Liibanonis sunniitide linnas Tripolis ja selle lähistel asuva Nahr al-Baredi põgenikelaagri juures, hukkus 23 sõdurit ja 19 äärmuslast, kirjutab Reuters.

Reutersi andmeil tapeti Liibanoni sõjaväe rünnakuga Tripoli linnale 15 Islami äärmuslast ja veel neli tapeti Nahr al-Baredi põgenikelaagris, mis on koduks 40 000 sõjapõgenikule.

Põgenikelaagris viibivate meedikute sõnul tapeti laagris veel kuus tsiviilisikut, kellest kaks olid lapsed, ja haavata sai ligi 60 inimest.

Liibanoni armee ründas äärmuslaste positsioone põgneikelaagris ja selle lähistel tankide, miinipildujate ja käsirelvadega. Rünnaku käigus sai haavata rohkem kui 20 sõdurit, teatavad sõjaväeallikad.

Sunniitide rühmitus Fahta al-Islam, kelle ridades arvatakse olevat liibanonlasi, süürlasi ja palestiinlasi, teatas oma läkituses Reutersile, et Liibanoni armee rünnakule ei eelnenud rühmituse poolseid provokatsioone, mis võinuks põhjustada sõjaväepoolse ründetegevuse alustamise.