Alarotu teatas napisõnalises säutsus, et 22. augusti hommikul kell 8 jõuab Prisma poodides müügile nn Putini võiks kutsutud üliodav või. Säutsu lõppu oli lisatud viide S-grupi veebilehele Patarumpu.fi, kirjutab Kiip.ee.

Vaid loetud minutid pärast säutsu ilmumist lakkas viidatud sait töötamast. Täna hommikul selgus, et põhjuseks oli massiline külastajate arv, kes üritasid korraga veebilehele pääseda. Sisuliselt korraldasid heausksed huvilised lehe vastu DDoS-rünnaku.

Tavapäraselt seostatakse DDoS-i pahatahtliku hajutatud teenusetõkestus ühe isiku või isikute rühma poolt, kui mõne ettevõtte serverile, ruuterile või arvutivõrgule esitatakse tuhandetest või kümnetest tuhandetest arvutitest massiliselt sisutühje kajataotlusi ehk ping-päringuid.

200 grammise võipaki eest küsitakse hetkel Soomes vaid 0,55 eurosenti. Suurest huvist tulenevalt seadis jaekett piirangu, mis annab igale kliendile õiguse osta korraga vaid 10 pakki võid. S-ryhmä alla kuuluvad Prisma, S-Market, Sale, Alepa ja ABC-market kauplused.