Linnapea Jevgeni Ossinovski märkis, et SA Tallinna Hambapolikliiniku juhtimises on tõsised puudujäägid ning peame nentima, et sihtasutuse nõukogu ei suutnud juhatuse tegevuse osas vajalikul määral järelevalvet teostada.

„Nii otsustas linnavalitsus kutsuda tagasi nõukogu liikmed pikemaajaliste juhtimisprobleemide tõttu, millele on osutanud tähelepanu linna sisekontrolliteenistus ka kahe aasta eest järelkontrolli käigus. Juba siis tuvastati, et kliiniku juhtimises esinesid süsteemsed probleemid ning andis soovitused asutuse juhtimise parandamiseks, kuid neid varasemaid puudusi tänaseks kõrvaldatud ei ole,“ täpsustas Ossinovski. „Uue nõukogu ülesandeks on langetada vajalikud juhtimisotsused, et tagada organisatsioonis töörahu ja rahaliste vahendite sihipärane kasutamine.“

Ühtlasi otsustas linnavalitsus kutsuda tänasest, 15. aprillist tagasi veel mitmete teiste linna sihtasutuste nõukogu liikmed: SA Õpilasmalev nõukogust kutsuti tagasi Tiit Terik, Märt Sults ja Ilona Uzlova; SA Tallinna Lastehaigla nõukogust Monika Haukanõmm ja Julianna Jurtšenko; SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid nõukogust Andres Kollist; SA Tallinna Kultuurikatel nõukogust Kaie Kõrb ja Eduard Toman; SA Tallinna Haigla Arendus Mihhail Kõlvart.

SA Tallinna Vene Lütseum nõukogust kutsuti tagasi Vadim Belobrovtsev ja Leivi Šer ning määrati 15. aprillist nõukogu liikmeteks Raido Roop, Vello Ervin ja Inga Müür volituste tähtajaga 14. aprill 2027.

ASi Tallinna Linnatransport nõukogust kutsuti tänasest tagasi Lauri Laats, Igor Kravtšenko ja Vladimir Svet; ASi Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogust Betina Beškina, Jaanus Riibe ja Aleksandr Zdankevitš; ASi Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogust Betina Beškina, Viktor Vassiljev ja Manuela Pihlap; ASi Tallinna Arendus nõukogust tagasi Aivar Riisalu ja Eha Võrk; ASi Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus nõukogust Kalle Klandorf ja Ants Pilving.

OÜ Tallinna Perearstikeskus nõukogust kutsuti tagasi Vladimir Afanasjev ja Vladimir Rusnak ning määrati nõukogu liikmeks Arne Kailas volituste tähtajaga 14. aprill 2027.