Riigikogu esimees Lauri Hussar, Läti parlamendi esimees Daiga Mieriņa ja Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen tänasid Johnsonit selle eest, et tema isiklikul juhtimisel on Kongress näitamas üles ajaloolist kahe erakonna ühtsust Ukraina abistamiseks tehtavate ühiste jõupingutuste toetamisel. „Euroopa astub ajaloolisi samme oma kaitsevõime tugevdamiseks, kuid see võtab paratamatult aega – aega, mida Ukrainal ei ole. Seepärast on USA abi hädavajalik praegusel äärmiselt otsustaval hetkel, enne kui Euroopa on saavutanud iseseisva võimekuse ennast kaitsta ja me teeme Ukraina abistamiseks veelgi rohkem,“ ütlesid nad.

Spiikrid avaldasid lootust, et kongress teeb õige otsuse ja kiidab heaks abipaketi Ukrainale, kes vajab seda hädasti türannidele ja agressoritele vastu astumiseks ning meie kollektiivse julgeoleku heaks. „Ukraina toetamine on investeering meie kollektiivsesse turvalisse tulevikku. Nagu Te ise ütlesite, on ajahetki, mil me lihtsalt peame tegema õiget asja, isegi kui see on raske,“ märkisid nad esindajatekoja esimehele saadetud kirjas.

Balti spiikrite sõnul on ühine abi aidanud agressorit peatada ja vabastada suure osa varem okupeeritud Ukraina aladest, kuid Venemaa kujutab endast jätkuvalt ähvardavat ohtu. Seetõttu avaldasid nad heameelt USA veenva juhirolli ning pühendumise üle Euroopa vabaduse ja julgeoleku toetamisel. „Täna liigub maailm kiiresti maailmakorra hävitamise suunas. Tunneme seda Euroopas iga päevaga üha enam, sest Venemaa ja teised pahatahtlikud jõud kasutavad kõikvõimalikke nende käsutuses olevaid vahendeid, sealhulgas hübriidseid, et meid destabiliseerida. Peame oma kohustuseks ja ülesandeks takistada seda langemist kaosesse ja karistamatusse,“ ütlesid nad.

Eesti, Läti ja Leedu esimehe kinnitusel on Balti riigid võtnud endale kohustuseks jätkuvalt suurendada oma toetust Ukrainale ja tema kaitsejõududele, lugedes seda märkimisväärseks investeeringuks meie individuaalsesse ja kollektiivsesse julgeolekusse. „Kurjuse telg tuleb murda ja kõik kurjategijad vastutusele võtta. Sellest saaks märkimisväärne heidutus edasiste konfliktide ärahoidmiseks ning see annaks meie rahvastele tagasi kontrolli- ja turvatunde,“ ütlesid nad.