„Uues haiglahoones hakkavad tänava tasapinnal paiknema funktsionaaldiagnostika keskus koos tänapäevase meditsiinitehnoloogiaga nagu kompuuter- ja magnetresonants tomograafid. Korrustele rajatakse mugavad ravipalatid ja protseduuride võimalused,“ ütles Narva Haigla nõukogu esimees Aleksei Jevgrafov.

Uue haigla ehituse ja vana korpuse rekonstrueerimise maksumuseks kujuneb hinnanguliselt ligikaudu 37 miljonit eurot, millele 3 miljonit lisatakse haigla omavahenditest. Haigla ehitatakse Euroopa Liidu rahadega.

Narva Haigla nõukogu määras haigla 2024. aasta eelarveks 35,3 miljonit eurot, mis on 4,5 protsenti mullusest suurem. Investeeringuteks kinnitati 1,6 miljonit eurot, millega alustatakse uue hoone projekteerimist ning soetatakse tänapäevast meditsiinitehnikat.

Narva Haigla juhatuse liikme Üllar Lanno sõnul astutakse uue ja innovatiivse ravihoonega suur samm edasi meditsiiniasutuse kõigi tööprotsesside digitaliseerimise suunas.

Teenuste teave muudetakse digitaalselt kättesaadavaks nii kooli- kui töötervishoiu spetsialistidele, perearstidele, tervisekeskustele ja hooldusteenust pakkuvatele asutustele.

„Liidame Narva Haigla Eesti suurimate haiglate võrgustikuga, mis võimaldab kutsuda meile praktiseerima uusi eriarste,“ selgitas Lanno. „Jätkame aktiivseid läbirääkimisi uute arstide ja meditsiinispetsialistide Narva toomiseks, et haiglas jätkuks võimekust pakkuda kõrgetasemelist tervishoiuteenust ning tagada linlastele heaolu oma kodukoha haiglas.“

Narva linna sihtasutusena tegutsev Narva Haigla asutati 1860. aastatel Kreenholmi Manufaktuuri haigemajana. 1906. aastal valmis sünnitusmaja, mida kasutatakse tänaseni. 1913. aastal valminud haiglahoone oli toonase Eesti moodsaim. Praegune kuuekordne ravihoone valmis 1976. aastal.