Tervisekassa pressiesindaja Dan Lõhmus ütles Delfile, et terviskassa kolimine on plaanis, kuna Lastekodu tänaval asuv kontorihoone on amortiseerunud, tervisekassal ei ole vaja nii suurt tööpinda ning praegune üürileping on lõppemas.

„Kolimisprojekti eelduseks on olnud kuluneutraalsuse printsiip. Uus pind on kolmandiku võrra väiksem ehk vähendame korruste arvu praeguselt neljalt kahele. Väiksemale ja keskkonnasäästlikumale pinnale kolimine ning püsikulude vähendamine aitab vähendada keskkonnale tekitavat jalajälge. Siinkohal räägime väiksematest haldus- ja kommunaalkuludest,“ sõnas Lõhmus.

Lõhmuse sõnul järgnevate aastate otsene hinnavõit kolimise tõttu üle 150 000 euro.

Arterisse kolib ka Swedbank

Ärileht kirjutas augustis, et toonase seisuga oli Arteri kvartalis 86 protsenti pindadest välja üüritud, kvartali ankurüürnikuks on Swedbank. Arteri kvartal ja selle juurde kuuluv park valmivad selle aasta kolmandas kvartalis.

Kvartali ankurüürnik Swedbank kolib 2025. aastal oma peakontori Tallinnas Liivalaia tänava tänastelt pindadelt kvartali 28-korruselisse hoonesse, mis on ühtlasi Eesti kõrgeim büroohoone. Swedbanki esinduskontor hakkab paiknema kvartali esimesel korrusel.

Liivalaia ja Juhkentali tänava nurgale kerkiv Arter kvartal koosneb 28-, 15- ja 9-korruselisest hoonest ning neid ühendavast keskhoonest koos parkimismajaga.