Link kopeeritud!

KARTULIDEBATT JÄTKUB | Robert Nool: kartul pole ohtlik mitte niivõrd kehakaalule kui tervisele

 (148)
Keedetud kartul
Keedetud kartulFoto: Hendrik Osula

Selle nädala LP küsis: "Kas eestlased peaksid sööma rohkem kartulit?"

Eestlased on kartuli söömisega Euroopa tipuotsas. Seeega võiks koguste suurendamise asemel olla õigustatud mõnevõrra väiksem tarbimine. Kartul ei ole mitte niivõrd kahjulik kehakaalule, kuivõrd on selle tihe ja pikaajaline tarbimine potentsiaalselt ohtlik tervisele.

Kartul kuulub maavitsaliste taimede sugukonda koos tomati, paprika, osade piparde ja baklažaaniga. Maavitsaliste täielik vältimine aitab leevendada või elimineerida põletikke, kõikvõimalikke valusid (liigese-, lihas- jne), artriidi, aglast paranemist, kõrvetisi ja unetust.

Alternatiive on. Parim kodumaine asendustoit kartulile on tatar. Täna on peaaegu kõigis toidupoodides saadaval Eestis kasvatatud toortatar, mis on äärmiselt tervislik, vähetoksiline, toitev ning kehakaalusõbralik.

Süües kartulit vähetöödelduna (keedetud, rohke või ja koorega kartulipuder), on see tervislikust ja kehakaalu säilitamise seisukohast vaadelduna aga omakorda kindlasti parem alternatiiv teraviljadele.

Lähemalt Robert Noole nõuandeid www.raudnetervis.com

Varivalitsus
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare