Soome ühe kuulsama kaasaegse krimikirjaniku seitsmes romaan Eesti keeles on sama lahe ja värvikas kui eelmised. Võib öelda, et Reijo Mäki liigub tasapisi meistri tiitli suunas ja äkki teenib karjääri lõpuks välja isegi suurmeistri nimetuse. Näis.

Vares on nii soomlane, kui veel olla saab. Ja vaatamata rahvusvahelisele mõõtmele, on ka Mäki raamatud soomlaslikud. Kuna eestlased mõistavad soomlasi niivõrd-kuivõrd neid mõista saab, võib Mäkit pidada poolenisti meie kirjanikuks. Saati on vaat, et igas raamatus, ka selles, Eesti sees. Enamasti küll halvas mõttes, aga mida sa soomlastelt muud ikka ootad.

Soomlased ise möönavad kah, et Varese-krimkad – neid on ilmunud juba 26 – hakkavad saama osaks nende identiteedist. Ehk nagu Mäki on öelnud: ehtne Soome asi nagu Poolas toodetud Turu sinep.

Niisiis on crew’ indiaanlasel vaja Montanas võidelda sealse maffiabossiga, kes ühtäkki kavatseb mööda maanteed kulgeva soomlanna seksuaalperverdile maha müüa. Edasine on vist selge: indiaanlane päästab soomlanna, too aitab päästjat võitluses maffiaga – seks ajaks on kahe vahel tekkinud armastus – ning läheb omi asju ajama, et peagi naasta. Aga ei naase. Ja siis astub mängu Vares.