10.07.2022, 09:05
Tipplilleseadja küpsetab kooki Fantaga
Kolm retsepti suveõhtuks
Üks Eesti tuntumaid lilleseadjaid Heiti Põder on ka diplomeeritud kondiiter-pagar ja köögis kibe käsi.

Toit olgu nii maitsev kui ka ilus vaadata, arvab Heiti Põder. Tordi kaunistamiseks soovitab ta kasutada näiteks pelargooni, tulbi, roosi või nelgi kroonlehti, „kui need on oma aiast ja mürgitamata“.
FOTO: | Ekspress Meedia
Lilleseadet hakkas Heiti õppima juba 14-aastaselt Taivo Pilleri käe all. „Sattusin ühte suuremasse õppurite gruppi, kellega tuiasime maal ringi ja korjasime metsataimi. Kohalike arvates tegime risuringi, sest nende meelest korjasime kraavide ja teede äärest mingit mõttetut umbrohtu,“ naerab Heiti. Sealt kutsuti ta Viru tänavale lillemüüjaks. 21-aastaselt saavutas ta Eesti lilleseade meistrivõistlustel juunioride klassis teise koha ning samal aastal elusatest lilledest lillekleitide valmistamise võistlustel Riias ja Moskvas sai ta juba kuldmedali.