Halb näeb välja ka see, et Keskerakond ei pidanud vajalikuks oma koalitsioonipartnerit – sotsiaaldemokraate – Novikovi karjääripöördest teavitada. Teisisõnu käitusid linnapea Mihhail Kõlvart ja abilinnapea Novikov nii, nagu juhiks Keskerakond Tallinna endiselt üksi.

Aga kas võib olla, et sisult oli TLT juhatuse liikme konkurss siiski aus ja Novikov oli tõepoolest parim kandidaat?

Novikovi karjääripööre kukkus kahtlaselt välja, aga kahjuks ei paista, et keskerakondlased sellest ise üldse aru saaksid või hooliksid.

Novikovi ametivahetust ei saa pidada karjääris edasisammuks, pigem on tegu sammukesega tagasi – tema palk jääb umbes samaks, aga Eesti pealinna abilinnapea ametinimetus on uhkem ja silmapaistvam kui TLT juhatuse liikme oma. Nii et Novikovi jutt soovist lihtsalt karjääripööre teha võib olla siiras. Samuti on usutav, et varasem ettevõtte nõukogu esimeheks olemine andis võrreldes teiste kandidaatidega parema stardipositsiooni kompetentsi poolest.

Ent konkurss polnud ju lõpuni anonüümne ja TLT vastse juhatuse esimees Kaido Padar, kelle arvamust ettevõtte nõukogu olevat arvestanud, võis kasvõi alateadlikult eelistada Novikovi, et edaspidine koostöö omanikuga – linnaga – sujuks paremini.

TLT juhtkonnavahetus olnuks Keskerakonnale hea võimalus näidata, et pealinna juhtimine on muutunud läbipaistvamaks ja ausamaks. Ent kukkus välja teistpidi ja kahjuks ei paista, et keskerakondlased sellest ise üldse aru saaksid või hooliksid.