18.09.2018, 18:49
FOTOD | Esilinastus dokumentaalfilm tipprestoranide kirgliku masinavärgi köögipoolest
Täna esilinastus Eesti Rahva Muuseumis ERMi ja Allfilmi kinoversioon dokumentaalfilmist "Köögis: Klaus, Gloria, Farm, Põhjaka, Mekk", mis jälgib ühte päeva Eesti tipprestoranide köögis.
FOTO:
Film avab külastaja jaoks nähtamatu, kuid kirgliku ja pingelise masinavärgi – restoranide köögipoole. Mis hakkab söögikoha südames toimuma, kui külastaja on tellimuse esitanud? Miks hooajatoitu hooajal ei saa? Kuidas on võimalik 35-kraadises kitsas ruumis aru saada, kes parasjagu mida teeb? Millal kokk sööb, mõtleb, katsetab, raha loeb?
Kolmese jaotusega ekraanil tegutsevad korraga kuus peakokka – Toomas Lääts, Rene Uusmees, Dmitri Demjanov, Dmitri Rooz, Märt Metsallik, Ott Tomik – koos oma kokkadega.
Dokumentaalfilm on ERMi toidunäituse tarvis tehtud antropoloogiliste filmide kinoversioon ning on eesti keeles ingliskeelsete subtiitritega. Esilinastusel olid kohal filmitegijad, režissöör Marko Raat ja ERMi teadusdirektor Pille Runnel.