Paljud teist on allpool olevat pilti ka varem näinud - punasega on tähistatud haiguse kulg, kui midagi ette ei võeta. Sinisega on tähistatud haiguse kulg, kui me sekkume: sellisel juhul on korraga haigeks jäänud inimeste hulk väiksem, haigusperiood ise on veidi pikem.

Igaüks meist saab anda panuse, et haigestunuid oleks korraga vähem - nii jõuab tervishoiusüsteem paremini teenindada raskelt haigeid inimesi. Inimesed, kellel ei ole eluohtlikke sümptomeid, paranevad ilma arstiabita.

Testimine vaid raskeimate juhtumite puhul

Tuletan meelde, et koroonaviirusnakkuse puhul ei anna testimine ravi seisukohast väga palju juurde, v.a raskete haigusjuhtude korral. Jätame testid raskelt haigetele inimestele!

Hügieenireeglite järgimine ja eraldumine aitab ennetada nakatumist.

Ärge viige lapsi eakatele (üle 65-aastastele) inimestele hoida!

Haigeks jäämise korral võib leevendada sümptomeid, kui need on väga häirivad. Perearstid annavad täna välja ka lühikese juhendi, kuidas end haigestumise korral jälgida ja millal peaks abi otsima.

Eluterve huumor

Immuunsüsteemi aitab tervena ja psüühikat tasakaalus hoida eluterve, veidi must huumor - seda kasutavad toimetulekuks näiteks meedikud, kes peavad silmitsi seisma kõige raskemate juhtumitega.

Koroonaviiruse kohta levib internetis palju tabavaid ja lõbusaid postitusi. Ärge kartke neid jagada ja üksteisel tuju üleval hoida!

Alates tänasest ei ole kohatuid nalju olemas! Samas - mõistkem üksteise hirmu ja toetagem teineteist!

Ilmunud esmalt sotsiaalmeedias, avaldatud autori loal.