Näituse Eesti-poolse kaaskuraatori veebiekskursioon on jälgitav pühapäeval, 21. märtsil algusega kell 19 Kumu Facebookis, Kumu kodulehel ja Eesti Kunstimuuseumi Youtube’i kanalil. Seejärel jääb video lehtedele üles ka järelvaatamiseks.


Ka mitmetest teisitest Kumu kunstimuuseumi näitustest on võimalik virtuaalselt osa saada. Neid näeb siit. Muu hulgas on valikus on näituse "Ado. Vabbe. Wunderbar" kuraatorituur Mary-Ann Talvistuga.

Ado Vabbe Wunderbar KUMUs

Igal teisipäeval ja reedel toob Kumu publikuni ühe klipi uuelt püsinäituselt „Identiteedimaastikud. Eesti kunst 1700–1945“.

Vanematest näitustest saab osa võtta kuraator Anders Härmi videotuurist näitusel „Ando Keskküla. Tehnodeelia ja tegelikkus“. Veebituurist saab osa siit.

Näituse „Eneseloomine. Emantsipeeruv naine Eesti ja Soome kunstis“ veebituuri leiab siit.

Tartu Kunstimuuseum on aga valmis saanud Tiit Pääsukese näituse „Nostalgiata“ videotuuri, kus maalikunstnik ise ligi 50 minuti jooksul tutvustab oma loomingut ja räägib põnevaid lugusid. Vaegkuuljatele mõeldes on tuuril eestikeelsed subtiitrid, muukeelsete tarbeks inglisekeelsed.

Läbi kahe korruse saab tutvuda Eesti ühe parima koloristi loominguga 1960ndatest tänaseni. Pääsuke kannab oma kunstis edasi klassikalise maali traditsioone kaasaegses võtmes, ületades aegu ja trende. Näitust saab näha siin:


Näitusega saate tutvuda põhjalikumalt Tarmusi kodulehel.

Näituse "Antiigi kestev kuma" videotuur Kadrioru muuseumi skulptuurikogusse koos kuraator Tiina-Mall Kreemiga. Osa saab näitusest siit.

"Ringkäik Kadrioru lossis". Video: Eva Sepping, kõneleb: Kerttu Männiste. Osa saab siit:

Niguliste muuseumi näituse „Neitsi Maarja. Naine, ema, kuninganna“ videotuuri saab vaadata kuraator Merike Kurisoo juhtimisel. Näitus räägib loo kristliku maailma kõige tuntuma naise elust, esitades seda läbi kesk- ja varauusaegsete kunstiteoste.

Mikkeli muuseumi näituse „Isiklik sajand. Mart Lepa kunstikogu“ tuuri leiab siit.

Adamson-Ericu muuseumi näituse "Adamson-Eric. Autoportree II (Autoportree silmusega)“ leiab siit.

ERM-is on nähtavad veebituurid näitusel "Uurali Kaja".Üheksa haaravat videolugu, mida ilmestab hulk erilisi esemeid püsinäituselt “Kohtumised”, leiab ERMi näituste lehelt. E-ajarännakuid kiviajast kuni taasiseseisvumiseni juhivad ERMi giidid ja muuseumiõpetajad. Veebituurid toetavad ajaloo põhikooli- ja gümnaasiumi õppekava ja on lisatud ka lehele e-koolikott.ee.
Neid näeb siit.