Jalgadele need kingad ilmselt siiski kahjulikud ei ole, sest tegu on tegelikult tavalise madala lastekingaga, millele on külge poogitud pehmest materjalist konts.
Kingade autorid Britta Bacon ja Hayden Port kinnitavad, et kontsad on vaid näitamiseks ja et need vajuvad lössi niipea, kui jala raskus neile toetub.
Baconi sõnul tuli ta titekontsade idee peale siis, kui ta oma nelja-aastast tütart sünnipäevapeole viis. „Ma mõtlesin siis, et ma oleksin olnud ülirõõmus, kui oleksin saanud Kayla juba beebina kontskingade peole viia."
„Heelarious“ nime kandvad kingad maksavad umbes 355 krooni ja neid saab osta USA, Kanada ja Šveitsi kauplustest. Ülejäänud riikides tuleb leppida veebipoest ostmisega.
Suurbritannia lastekaitseühenduse NSPCC juhi Christopher Cloke’i sõnul on ka pehmed kontskingad siiski kurjast. „See on üks osa väikelastele sobimatute riiete müümise murettekitavast trendist,“ leiab Cloke. Möödunud aastal teatas Canterbury peapiiskop Rowan Williams, et seksikad lasteriided ja nukud kahjustavad laste vaimset tervist.