Läinud aasta lõpul dirigeeris ta koduteatris Johann Straussi opereti „Nahkhiir“ järjekordseid etendusi, jõulude aegu ka naabruses asuvas Gütersloh's, seejärel vana aasta viimasel päeval Münsteris, pakkudes 31. detsembril publikule koguni kaks pidulikus kuues „Nahkhiirt“.

Laupäevaks, 14. jaanuariks oli Hendrik kutsutud asendama aga Puccini „Boheemi“ dirigenti Kasseli Riigiteatris, kus Philipp Kochheimi lavastuses esinesid Mimi ja
Rodolfo osas vastavalt Ani Yorentz ja Johannes An ning mängis Staatsorchester Kassel.

Reedel, 20. jaanuaril dirigeerib Hendrik Vestmann Bonni Opernhaus'is Mozarti ooperit „La finta giardiniera“. Mängib Beethoven Orchester Bonn, kes resideerib Bonni mainekas Beethovenhalles kuulsa helilooja sünnilinnas.

24. jaanuaril on Hendrik Vestmannil ees sedapuhku viimane „Nahkhiire“ õhtu Münsteris, mille uuslavastus seal tuli esiettekandele 2011. aasta jaanuaris ning on vahepeal rohkelt mängukavas olnud.

Noor Eesti dirigent debüteeriski Saksamaal mitte kontserdiga, vaid Heidelbergis Rossini „Tuhkatriinut“ juhatades. Oopereid on ta dirigeerinud veel Mannheimis, Karlsruhes, Aachenis, Bonnis ja Hannoveris, samuti Šveitsis St. Gallenis, Luxembourg'is ning Austrias Grazis.

Dirigentide asendamised on mõnigikord toonud noore muusiku karjäärile ootamatu pöörde ning meeldivaid üllatusi rahvusvahelise muusikaelu praktikas. Nii näiteks asendas Kristjan Järvi paar hooaega tagasi päris viimasel hetkel London Symphony Orchestra ette tulemata jäänud haigestunud dirigenti, ja, muutmata isegi kava, viis maailmakuulsa orkestri vaimustuse saatel kontserdi edukalt läbi. Tulemuseks tegi peadirigent Valeri Gergiev temaga eksklusiivlepingu ning Kristjan on nüüd LSO ees sagedane ja just erandlike põnevate kavadega esineja. Sel kuul jättis Kristjan aga ära oma kontserdid BBC Walesi Rahvusorkestriga ning andis need Olari Eltsile, kes omakorda „sattus“ nendega hoopiski esmakordselt ajakirja BBC Music Magazine lehekülgedele koos suure fotoga – sest Olari Elts tuli 11. jaanuaril juhatama olulise uue kontserdisarja avaõhtut. Ning Anu Tali debüüt Pariisis Prantsuse Raadio nüüdismuusikafestivali „Présences“ avaõhtul kaks päeva hiljem, 13. jaanuaril oli samuti nimeka Stefan Asbury asendus, Anu kontsert läks otseülekandele raadioprogrammis France Musique, olles samuti sündmus, sest ta avas tänavuse festivali ning debüteeris sellega ka Prantsuse Rahvusorkestri ees ja kuulsas Châtelet' teatris. Mitmeid asendusi, aga veel kuulsamate orkestrite ees, on teinud ka viimastel hooaegadel maestro Neeme Järvi.