12. ja 13. augustil dirigeeris Kristjan Järvi Gstaadi Festivaliorkestri kahte erinevat kava Yehudi Menuhini algatatud mainekal Gstaadi festivalil Šveitsi Alpides, kus on mängimas käinud ka meie ERSO. Kristjan on festivaliorkestri peadirigent hooaeg hooaja kaupa vaheldumisi Maksim Vengeroviga. Käesolev on Järvi hooaeg orkestri ees.

Ligi 2000 kuulajat mahutavas festivalitelgis esineti 12. augustil koos ameeriklaste tippsoprani Renée Flemingiga kavas „An American Dream“. Kõlasid John Adamsi ja Duke Ellingtoni orkestripalad ning laulud Broadway muusikalidest. 13. augustil mängiti kaks interluudiumi Richard Straussi ooperist „Intermezzo“, USA helilooja John Corigliano löökpillikontsert „Conjurer“, solistiks Salzburgist pärit austria virtuoos Martin Grubinger. Erich Korngoldi Viiulikontserdi solistiks oli kutsutud noor prantslane Renaud Capuçon, kes tänavu mängib ka Promsil Londonis. Selle kava lõpetas Igor Stravinski „Tulilinnu“ süit aastast 1945.

Gstaadi Festivaliorkestriga alustas Järvi oma tänavust hooaega juunikuul kuulsal St. Denis' festivalil Pariisis ja suvefestivalil Herrenchiemsees Saksamaal. Maikuul tegi Kristjan Renée Flemingiga turnee Ungaris, Kreekas ja Poolas sealsete esinduslike ooperiorkestritega.

15. augustil esines Järvi Tivoli Sümfooniaorkestri ees Kopenhaagenis, solistiks taas Richard Straussi lauludega Renée Fleming.

Homme pärastlõunal läheb Kristjan Järvi Gstaadi Festivaliorkestriga avama La Chaise-Dieu' festivali Prantsusmaal. St. Robert'i kloostris mängitakse kava, mis kõlas 13. augustil Gstaadis. Homme õhtul esitab Lyoni Rahvusorkester festivali avapäeva teisel kontserdil samas aga Arvo Pärdi oopuse „Silhouette“.

19. ja 20. augustil dirigeerib Kristjan Järvi juba Põhja-Saksa Raadio Filharmoonia orkestrit Lübeckis ja Hamburgis. Siinne õhtu „Oriental Beat“ on taas eksootiliselt idamaine, millistega Kristjan on tuntuks saanud mitmel pool. Kristjani ameeriklasest mõttekaaslase helilooja Daniel Schnyderi loomingust on kavas kõigepealt „Concerto for Nay“, samuti ka tema „Oriental Suite“. Ülejäänud osa õhtust moodustab türgi helilooja Burhan Öçali muusika: „Dance of Rhythm“ (Gene Pritskeri orkestriseades) ning veel neli pala – „Mahur Oriental“, „Nihavent Oriental“, „Elden Ele“, „Gelinin Oynamasi“, kus autor on ise löökpillisolistiks. Kontserdil esinevad veel Bassam Saba nay' ja oud'i solistina ning Toufic Faroukh saksofonil. Need kaks õhtut jäävad Kristjanile augustis viimasteks.