Seekord oli filmijaks 55-aastane Yorkshire’ laboritehnik Gordon Holmes, vahendab Yahoo News. Holmes mäletab täpselt, mida ta möödunud laupäeval nägi: elukas oli umbes 13 meetrit pikk ja liikus vees üsna kiiresti.

Nüüd on video Nessie-jälgija ja merebioloogi Adrian Shine’i käes. Shine kinnitas: „Ma tõlgendan Loch Nessi järvel toimuvat skeptiliselt, kuid püüan avatud olla. Ja pole kahtlustki, et uus video on üks parimaid (Nessie’st – toim.), mida ma kunagi näinud olen. Isegi muidu skeptilne BBC laskis Holmes'i video eetrisse.

Loch Nessi järv on müütidega ümbritsetud. See on Suurbritannia suurim siseveekogu, mis on kuni 228 meetrit sügav.

Loch Nessi müütilise koletise ehk hellitusnimega Nessie uurija Shine selgitab: „Loch’il nähtud asjadele võib olla palju selgitusi. See võib olla kas mõni olend või lihtsalt lained või siis psühholoogiline fenomen.”

Nii mõnegi Nessie-nägemuse saab kanda liigse viskisõõmu arvele, kuid siiski on esimesed Loch Nessi koletise legendid pärit juba väga ammusest ajast: aastast 565 meie aja järgi.

Alates 1930-ndatest on Nessie’t "nähtud" 4 000 korral.

Sellest ajast saati on Loch Nessi koletise uskujad pakkunud looma väga erinevatesse liikidesse kuuluvaks: arvatud on, et Nessie on näiteks tuur või siis täiesti tundmatu liigi esindaja või siis viimane elusolev dinosaurus.

Eile esitas rühm Šoti ettevõtjaid avalduse, et Loch Ness võetaks UNESCO maailmapärandi nimekirja. Tõsi küll, ettevõtjad nimetasid põhjusena järve ilu, mitte selle võimalikku koletist.