Olen ammu mõelnud, miks nii väikses riigis raisatakse miljoneid isikute enesereklaamile, samas maadleb valitsus väga tõsiste palgaprobleemidega (arstid, õed, kiirabi autojuhid, politsei, päästeamet, piirivalve jne). Ei tea, kas olen ainuke, kes nii mõtleb aga arvatavasti mitte. Haiglad pöörduvad annetajate poole palvetega osta seda ja teist vajalikku aparaati, et päästa inimelusid.

Mul ei tule meelde ühtegi juhtumit, kus mõni partei või selle esindaja oleks öelnud; me ostsime selle vajaliku aparaadi ja andsime selle üle sellele haiglale ning tegime seda valimiskampaaniale annetatud summadest. Usun, et kogu kampaaniale kulutatud raha eest saaks osta kümneid vajalikke seadmeid haiglatele ja need ei peaks koguma annetusi. Iga selline annetus oleks parim reklaam nii erakonnale, kui isikule.

Meil on aga kombeks raisata raha eneseimetlusele ja enese näitamisele. Nii et härrased keskerakonnast, rahvaliidust jne, rahastage oma kampaaniat ise, kui teisiti ei saa. Ma ei suuda vaadata ühtegi valimisreklaami ilma nördimuseta ja need mind küll valima ei kutsu. Mida suurem enesekiitus, seda tobedam see tundub. Või olen lihtsalt ajast-arust mõtlemisega.

P. Ploom