11.08.2007  kell 23:04 helistasin Tulika takso dispetšerile ja tellisin endale takso. Minult küsiti aadress, ma ütlesin “Kopra tee 3, Iru küla”. Dispetšer küsis üle: “ Kus see asub?”, täpsustasin: “ Iru külas - Narva mnt, Vana-Narva mnt ja Pärnamäe ristmikult vasakule)”. Lubati, ainult oodata 20-25   minutit. Kell 23:31 helistas dispetšer tagasi ja väga vihaselt küsides: “ Kus Iru külas asub Kopra tee ?” Loomulik proovisin seletada, et: “ristmikul Kopra tee, Aloe tee ja…”. Edasi dispetšer mind kuulata ei tahtnud, karjus minule, et nimetatud teed (Kopra ja Aloe) Iru külas ei ole üldse ja taksot ta mulle ei anna ja viskas toru ära. Samas kuulata edasi, et ristmikul Kopra tee, Aloe tee, Ämma tee ja Ämma põik on paigaldatud post teeviitadega, kus kõik nimetatud teed määratud (s.h. Kopra tee) ja nooltega suunad, dispetšer kuulda juba ei tahtnud.


Kuna olen raske invaliid ja liigun karkudega, pidin ise minema üle nimetatud ristmiku taksot otsima (pealegi, vastavalt lepingule peab Tulika takso mulle esitama takso ilma järjekorrata nagu Hansapanga Gold kaardi omanikule). Loomulikult leidsin endale takso ja sõitsin oma aadressile.


Ca 1,5 tunni pärast helistasin tagasi Tulika Taksosse ja küsisin, miks mulle taksot keelati saatmast? Dispetšer Kati Kreegi ütles, et ma ütlesin valesti oma aadress (kell 23:04 minu kõrval seisid 2 eestlast ja nad viga ei kuulnud nagu Kupra tee), samas kell 23:31 küsis ta minult Kopra tee kohta... “ja kõik mida ma üldse ütlesin on vale, nimetatud teed üldse Eestis ei ole olemas”. Ma väitsin, et kuidas ei ole kui kõikides kaartides nimetatud teed olemas, näiteks Delfi ja teistes. Vastuses kuulsin: “ meil üldse kaarti ei ole ja kui tahate Tulika Taksot tellida peate enne minema eesti keelt õppima ! “


Ma sündisin Eestis, olen majanduse doktor, sain eesti keeles 2 kõrgharidust ja nüüd kuulen taksodispetšerist et Tulika Takso on ainult eestlastele aga venelasi ilma perfektse  eesti keeleta ei teenindata. Olen 40 aastane ja see oli esimene kord kui minuga jõhkrutseti ja keelati teenimast  venerahvuse põhjusel. Mis puudutab eesti keelt – kirjast on enam-vähem selge minu keele oskus.

Lugupeetud Tulika Takso juhid, äkki lähete edasi ja vahetate oma logo ? Uus logo: “Eesti takso tiblat ei teeninda !”

 

Ilma lugupidamiseta, Nikolai Kallo, Ph.D.


P.S. Äkki saate ka mulle seletada kas on nii suur vahe eesti ja veene keeles “Kopra tee” ja “Копра тее” et dispetšer käskis mind eesti keelt õppima?