Rahvas Stockmanni esisel ristmikul oli leebelt öeldes ehmunud, kui neile taevast vett pähe sadas.
Sündmuskohal ringi patseerinud tuletõrjujad väitsid, et tegu on õppusega ning kõik on kontrolli all. Täna kella 12 paiku Swissotelli katuselt alla sadav vesi oli pruuni värvi ning meenutas roostevett.

Päevaleht Online´ile pildid saatnud Priit Harik kommenteeris toimuvat humoorikalt: ju võideldakse majanduse ülekuumenemisega ja rahustatakse hullavat töörahvast, kes hordidena Stockmanni kaubamaja ründavad.

Swissoteli ehitajafirma Lemminkäinen Eesti esindaja Aavo Lillemäe ütles Päevaleht Online’ile, et vesi oleks pidanud voolama hoone katusele.

Kuid Liivalaia ja Tornimäe tänaval viibinud inimesed said kaela roostevee, kui tuletõrje voolikutest lastav vesi ei voolanud mitte katusele, vaid tugeva survega üle selle ääre.

Kohapeal anti Päevaleht Online’ile toimuva kohta vastakaid kommentaare, päästeauto roolis istuv mees ütles, et tegu on õppusega. Teised päästeameti mehed viitasid aga veesurve katsetele.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul kontrolliti Tallinnas Tornimäe tänaval asuvas ehitusjärgus kõrghoones tuletõrjevee survet. Osa vett langes Tornimäe ja Maakri tänavatele, tehes märjaks seal liikunud inimesed.

Surve kontrollimisel kasutas proovi läbi viinud ehitusettevõte tegelikkusele võimalikult sarnase olukorra loomiseks päästeautodel olevat tehnikat. Ekspertidena oli katsetusele kaasatud ka Põhja-Eesti päästekeskuse töötajad.

Raava sõnul võis osa veest sattuda hoone all olevale kõniteele ning seal viibinud inimestele, kuna mõõtmiste läbiviimisel kasutati suurt kogust vett.

Miks vesi tänavale ja inimestele kaela sadas, pole päris selge. Lillemäe sõnul võis voolik ka meestel käest lennata ja sealt tulev vesi nõnda tänavale sadada.